ВІЗА. НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ

Дійсний закордонний паспорт (інший документ на право виїзду з України), а для дітей, яким виповнилось 16 років, проїзний документ:

    • без наявних слідів пошкодження (тобто без порушення плівки на першій сторінці, без плям, не подерті тощо)
    • з терміном дії не менше 3 місяців після дати закінчення туру
    • наявними в ньому 2 чистими сторінками.
    • У випадку наявності інших закордонних паспортів слід додати їх до пакету документів.
    • Продовжені закордонні паспорти (інші документи на право виїзду з України) не приймаються!
    • У випадку зміни прізвища не пізніше одного місяця потрібно виробити новий закордонний паспорт!
  • Якщо дитині не виповнилося 5 років, дані про неї повинні бути вписані у закордонний паспорт (інший документ на право виїзду з України) особи, з якою вона подорожуватиме, а також в ньому має бути ще 1 чиста сторінка на візу для цієї дитини.
  • Якщо дитині виповнилось 5 років, вона не має окремого проїзного документу і є вписаною у паспорт особи, з якою вона подорожуватиме, фотографія цієї дитини повинна бути вклеєна в закордонний паспорт (інший документ на право виїзду з України) такої особи, а також в ньому має бути ще 1 чиста сторінка на візу для цієї дитини.
  • Для дітей до 18 років:
    • у випадку виїзду з одним із батьків або з іншою особою потрібно оригінал нотаріально завіреного дозволу на виїзд дитини за кордон згідно зразка, який залишається в консульстві (Таким оригіналом може бути нотаріально завірена “фотокопія” оригіналу дозволу, котра видається нотаріусом на прохання разом з оригіналом і плата за яку становить 5-10грн. Сам оригінал дозволу потрібно мати з собою для пред’явлення на українському кордоні – прохання його нам не передавати. У випадку передачі нам такого оригіналу вважатимемо, що ще один оригінал є у туристів для пред’явлення на українському кордоні!) У дозволі на виїзд повинно бути зазначено, що:
      • дозвіл видається на період з дати початку туру і закінчується не раніше, ніж через 15 днів після закінчення терміну туру (радимо зазначати місячний період після закінчення терміну туру)
      • дозвіл видається для відвідування Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини та інших країн-учасниць Шенгенської Угоди та
    • копія свідоцтва про народження та
    • оригінал довідки з місця навчання та
    • копії всіх сторінок громадянських (внутрішніх) паспортів обох батьків та
    • оригінал заяви від одного з батьків про фінансування витрат, пов’язаних з поїздкою, згідно зразка – заява може бути написана від руки.
  • Для студентів:
    • оригінал довідки з місця навчання або
    • копія студентського квитка та
    • копія свідоцтва про народження та
    • копія всіх сторінок громадянського (внутрішнього) паспорта одного з батьків та
    • оригінал заяви від одного з батьків про фінансування витрат, пов’язаних з поїздкою, згідно зразка – заява може бути написана від руки.
  • Для осіб, віком від 18 до 21 року, які ніде не навчаються і не працюють:
    • копія свідоцтва про народження та
    • оригінал нотаріально завіреної заяви про фінансування витрат, пов’язаних з поїздкою згідно зразка від близького родича.
  • Для пенсіонерів:Дві кольорові фотокартки згідно зразка 3,5 Х 4,5 на білому фоні, 80% обличчя, без окулярів. Фотографії повинні бути не давніші за 6 місяців!
    • оригінал пенсійного посвідчення.
  • Заповнена та підписана анкета туриста !
  • Копії всіх сторінок громадянського (внутрішнього) паспорта (з відмітками та чистих сторінок).
  • Копія свідоцтва про одруження/розлучення/смерть одного з подружжя  (якщо такі є).
  • У випадку подорожі автомобілем:У випадку подорожі поїздом або літаком – оригінал квитка у обидві сторони.
    • копія посвідчення водія та
    • копія страхівки “Зелена карта” та
    • копія технічного паспорта.
  • Оригінал Індивідуальної медичної страховки
    • від страхової компанії, занесеної до списку акредитованих страхових компаній
    • дійсна на території всіх шенгенських країн
    • покриває матеріальні витрати у розмірі 30000 євро на випадок надання швидкої медичної допомоги та якщо потерпілого від нещасного випадку потрібно довезти додому
    • франшиза не повинна перевищувати 150 євро
    • заповнена машинним друком
    • з даними туриста (прізвище, ім’я латинськими буквами згідно закордонного паспорта, серія та номер закордонного паспорта, адреса прописки та номер телефону)
    • ліміт перебування за кордоном не менше тривалості туру
    • термін страхування покриває термін тривалості всього туру та закінчується не раніше, ніж через 15 днів після дати закінчення туру.
    • оригінал квитанції про оплату страхівки.

Документи приймаються з консульським збором.
Консульський збір становить 35 євро!
КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР НЕ ПОВЕРТАЄТЬСЯ!

  • Консульський збір не оплачують:
    • діти, котрим не виповнилось 18 років
    • учні та студенти, котрим не виповнилося 21 року, за умови надання оригіналу довідки з місця навчання із зазначенням денної форми навчання (стаціонару)
    • непрацюючі пенсіонери за умови надання копії пенсійного посвідчення (немає різниці, чи пенсіонер за віком чи за вислугою років)
    • інваліди за умови надання копії посвідчення інваліда.

З офіційною інформацією можна ознайомитись на веб-сторінці (http://lwow.msz.gov.pl/pl/)Генерального консульства Республіки Польща в м. Львові.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>